Els punts de càrrega per a vehicles elèctrics: la clau de la nova mobilitat que s’imposa

L’última part del sisè informe de l’IPCC el deixava clar: si volem que la Terra continuï sent un lloc habitable, la reducció de les emissions ha de ser dràstica i immediata, perquè el planeta està a res d’aconseguir una temperatura mitjana global de 1,5 graus superior a la de l’època preindustrial, que és el límit fixat pels experts com l’escenari menys arriscat per a la humanitat.

Si volem evitar-ho, és imprescindible que l’ús de combustibles fòssils es redueixi al màxim durant la dècada vinent, per al que hem de refugiar-nos en l’electrificació –especialment la del transport- i la millora de l’eficiència energètica, dues dels pilars de Solvat.

Avui us volem parlar de la primera de les solucions, l’electrificació del transport, i especialment, d’un dels elements essencials per a dur-la a terme: els punts per a la recàrrega de vehicles elèctrics, que en l’actualitat poden trobar-se tant en la via pública com a les cases i garatges privats.

No tots els punts de recàrrega són iguals, perquè depenent del lloc on els vulguis o puguis instal·lar, així com l’ús que els vagis a donar, són més adequats uns que uns altres. Per exemple, hi ha alguns que et permeten programar la potència exacta, mentre que en uns altres aquesta es pot anar controlant a través de diferents aplicacions mòbils.

En relació al temps de càrrega, n’hi ha que poden trigar fins a 12 hores a carregar el teu vehicle, encara que els convencionals o de recàrrega monofàsica solen trigar entre 6 i 8 hores. Aquests últims, a més, no requereixen cap instal·lació, i només necessiten un connector Shuko per a funcionar, per la qual cosa són els més utilitzats.

Però això no és tot, existeixen també els carregadors de modalitat 3, que triguen unes 4 hores a carregar el teu automòbil, a més dels punts de càrrega ràpida, que permeten carregar fins al 80% dels vehicles en tan sols 15 minuts. Sens dubte, aquests no tenen res a envejar als anteriors, si bé la tecnologia no para d’avançar, i està previst que en un futur no gaire llunyà els cotxes i les motos elèctriques es puguin carregar completament en 5 minuts mitjançant acumuladors d’energia supercondensadors.

En l’actualitat Solvat és distribuïdor oficial de Circutor i oferim tot tipus de solucions de punts de recàrrega de cotxes elèctrics, tant per a particulars com per a empreses, segons les necessitats de cada client.

No t’allunyis de nosaltres, ja que seguirem aquí per a oferir-te sempre les millors solucions del mercat! I és que, al cap i a la fi, disposem del coneixement i la tecnologia necessaris per a generar el canvi del qual parlàvem al principi, i en això tu també tens molt a dir.